Mijn eerste week in Yogyakarta!

Ondertussen zit ik alweer bijna 2 weken in Indonesië. Ik had jullie graag eerder al wat meer over mijn avonturen hier in Yogyakarta willen vertellen. Maar ik had even tijd nodig om te settelen en mijn eigen draai te vinden! Dus hier dan een overzichtje van mijn eerste week in het warme Indonesië.

Laat ik beginnen met woensdag 10 februari! We zijn die dag nog verder gaan kijken naar andere kos (huizen voor studenten), maar na één te hebben gezien, besloten de meiden en ik gewoon bij Femme te blijven. In de middag ben ik met mijn klasgenoten op zoek gegaan naar een sportschool, want je je moet wat met je vrij tijd naast school (doordeweeks). De eerste sportschool waar we binnen stapte was echt heel erg klein, zonder ventilatie, maar wel heel goedkoop. Dus maar gelijk voor een maand proberen! Die avond vol goede moed naar de sportschool, nou dat viel aardig tegen.. Door de warmte en ik die al 2 maanden niet meer in een sportschool had gestaan, was het me toch wel heel erg zwaar. Daarna dus gelijk mijn bed ingedoken!

Donderdags kregen we een rondleiding op onze Universiteit, Atma Jaya. Vervolgens mochten we onze economische vakken kiezen en kregen we het rooster te zien. Het rooster bestaat uit vier sessies, die ingedeeld zijn als volgt:
1. 7.00 – 9.30 uur
2. 10.00 – 12.30 uur
3. 13.00 – 15.30 uur
4. 16.00 – 18.30 uur
Zelf heb ik vijf vakken gekozen, namelijk Indonesian Economy, Strategic Human Resource Management, International Business, Entrepeneurship en Organizational Behavior. Daarnaast hebben we ook nog vijf keer 1,5 – 2 uur Indonesisch per week. Al met al dus een aardig drukke schoolweek. Gelukkig hebben we op vrijdag vrij, wat het mogelijk maakt om in de weekenden langere tripjes te maken!

Vrijdag 12 februari heb ik alleen maar geslapen, door de warmte, alle indrukken en het andere eten, slaap je toch slechter. Ik heb dus de hele dag geslapen. ’s Avonds lekker steak gegeten, af en toe is het ook wel eens lekker om frietjes te eten in plaats van ’s ochtends rijst, ’s middags rijst en ’s avonds rijst!

Zaterdag 13 februari zou een Spa dagje worden, maar aangezien wij nogal slaapkoppen zijn, waren we te laat met reserveren. Gelukkig kwamen ’s avonds de scooters en dat betekent hier in Yogyakarta vrijheid!! Constant een taxi moeten bellen om ergens heen te gaan duurt lang en veel chauffeurs weten niet waar ze moeten zijn. Dus die avond heb ik voor het eerst in mijn leven scooter gereden en wauw dat was leuk! Eerst bij ons achter in de wijk geoefend om vervolgens maar gewoon al naar de grote weg te rijden en lekker rond te crossen. Hier in Indonesië rijden ze links, dus dat was al even wennen en daarnaast is er geen enkele vorm van regelgeving op de weg. Iedereen haalt links en rechts in en rijdt zo hard als dat hij/zij zelf wilt en daarnaast kennen ze ook geen voorrang. Dus je moet wel altijd goed op blijven letten en vooral meerijden met het verkeer.

Zondags ben ik erop uit gegaan met Ton, Jotindra en Fouad (mijn klasgenoten uit Nederland). We zijn op de scooter naar Candi Prambanan gereden. Daar aangekomen, werden we gelijk naar het toeristenloket gestuurd en kregen we te horen dat we dik moesten betalen, omdat we nog geen itas (verblijfsvergunning) of studentenkaart hadden. Toch besloten om het te doen, want anders waren we voor niks gekomen. Bij de ingang stond Nono, een klein Indonesisch mannetje die Nederlands sprak. Hij heeft zelf Nederlands geleerd en vroeg of wij soms een gids wilden. Prima! Nono vertelde ons allereerst over de hoogste Hindoeïstische tempel, Loro Jonggrang. Deze tempel staat voor de heilige Drie-eenheid van het Hindoeïsme. De hoogste tempel is voor Shiva en de twee kleinere tempels voor Vishnu en Brahma. We kregen in een korte tijd zoveel informatie, daarom heb ik niet alles kunnen onthouden, maar ik weet wel dat ik het onwijs mooie tempels vindt!

Hierna hebben we ook nog de Boeddhistische tempels bekeken, maar die waren een stuk kleiner (en minder spectaculaire) vergeleken met wat we al hadden gezien. Al met al een hele dag weggeweest en moe maar voldaan terug naar huis, want de volgende dag zou onze eerste schooldag zijn!

Omdat ik erg moest wennen en gewoon geen tijd vrijmaakte om aan mijn blog te schrijven, krijgen jullie vandaag of morgen nog een bericht over mijn tweede week in Yogyakarta!

Ik hoop dat jullie mijn avonturen blijven volgen 🙂

Liefs Emma

Advertenties

3 reacties op ‘Mijn eerste week in Yogyakarta!

  1. Tuurlijk blijven we je volgen! Ik zal je af en toe wel een reminder sturen 😛 Veel plezier Em! Zet hem op, de moeheid verdwijnt na een paar weken denk ik wel als je wat meer gewend bent! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s