Weekend(en)!

Weekenden hier in Yogyakarta staan eigenlijk meestal in het teken van erop uit gaan! Aangezien ik een beetje achterloop met bloggen (ja druk druk en ook gewoon geen tijd willen maken om te schrijven), vertel ik jullie even in een kort bericht hoe mijn afgelopen 2 weekenden eruit zagen!

In het weekend van 20 en 21 februari, ben ik naar Goa Pindul geweest. Op zo’n 1,5 uur rijden (met de scooter), waren er grotten waar we zouden gaan watertuben en rivertuben. Helaas toen we daar aankwamen, bleek het een zwaar toeristische plek te zijn voor Indonesiërs. Een beetje jammer dus dat je met tientallen mensen tegelijk de grotten ingaat. Deze waren zeker weten mooi, maar het had toch wat specialer geweest als we in kleine groepjes waren gegaan. Hoe dan ook, lekker dobberen op een grote autoband door een mooie grot, met vleermuizen! Al met al een leuke ervaring. Vervolgens dachten we leuk op een wilde rivier te gaan rivertuben, maar dit bleek na een paar meter een heel rustig ‘riviertje’ te zijn. Toch was het een leuke ervaring om voor het eerst met de scooter door de bergen te rijden en met auto’s door de rijstvelden te gaan!

Wat ik natuurlijk weer ben vergeten te vertellen, is dat we vrijdags naar het Kraton wilden, het paleis van de Sultan. Helaas waren we net te laat om naar binnen te mogen. Daarom zijn we daarna naar de batikschool geweest. Daar kreeg ik allerlei mooie schilderen te zien en ook de manier waarop het is gemaakt, werd aan ons getoond. Ik besloot een mooi schilderij te kopen (foto!). Vervolgens werden we verder door smalle steegjes geleid om uiteindelijk bij een Wayang makerij te komen. Dit zijn poppen gemaakt van buffalo huid. Deze poppen worden gebruikt in toneelstukken. Nadat de maker van de poppen ons verteld had wat voor betekenissen de poppen hadden, mochten we de mooie collectie zijn. We waren nog geen twee tellen buiten of we liepen alweer door het volgende smalle straatje. Zo kwamen we uit bij een klein winkeltje waar Kopi Luwak werd verkocht. Ik heb met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe dit beestje eruit ziet. Deze koffie heeft namelijk zijn sterke smaken en dure verkoopprijs te danken aan het bijzondere productieproces. Dit diertje ruikt namelijk de goede bonen, slikt ze in om vervolgens een aantal dagen later weer de koffiebonen uit te poepen (ja het klinkt heel vies). Hierna worden de bonen schoon gemaakt, gekookt en gemalen. Als ik het goed heb begrepen, is Kopi Luwak de duurste koffie ter wereld en ik heb het mogen proeven. Nu ben ik echt totaal geen koffiedrinker, dus ook al schotel je mij de duurste koffie voor, nog zal ik het niet lekker vinden. Gelukkig zat de rest wel te genieten en ik weet zeker dat mijn ouders en bud het wel lekker zullen vinden, dus zal ik nogmaals een bezoekje brengen aan dit winkeltje als zij mij opzoeken. Toen we klaar waren, zijn we nog even naar het Waterpaleis gelopen, dit was het ‘zwemparadijs’ van de Sultan tientallen jaren geleden. We zijn de hele weg rondgeleid door een aardige oude man waar ik aan woordje Indonesisch mee probeerde uit te wisselen (lastig, want ze praten hier echt heel snel). Hij vond het erg leuk dat wij zoveel interesse toonden in de taal en cultuur. Deze vrijdag was dus zeker een geslaagde dag!

Vorige week zaterdag zijn we ook weer met de scooter gaan rijden en nu naar het strand! Dat was een aardige rit, zeker 2 uur lang. Maar toen we daar eenmaal aankwamen, was het de rit zeker waard. Allemaal vissersbootjes en een onwijs mooi uitzicht! Op het strand lekker garnalen en nasi goreng gegeten en natuurlijk uit een kokosnoot gedronken. Vervolgens nog geklommen om bij een ander strandje te komen en daarna nog een mooie waterval bezocht!

Zaterdagavond het nachtleven van Yogya ontdekt, en dat is toch wel anders dan in Nederland. Het is hier allemaal heel erg duur, een stuk uitbundiger, maar toch ook een beetje grimmig. Niet echt iets voor mij dus en ik had het dus na een paar uur wel weer gezien! Zondags lekker uitgerust en ’s avonds naar de film Zootopia geweest, gewoon een engelse kinderfilm met Indonesische ondertiteling.

Twee hele leuke weekenden dus! Helaas heb ik nu even niet meer de tijd om foto’s te plaatsen dus dat beloof ik maandag te doen. Ik ga nu namelijk snel alles afsluiten en een weekend genieten in Pacitan om te surfen!! (4 uur rijden…)

Jullie horen snel weer van me .. FOTO’S ZIJN GEPLAATST! 🙂

Liefs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s