Makanan di Yogyakarta

Hoihoi!

Het leek me leuk om jullie een beetje een kijkje te geven in de Indonesische keuken. Ik heb daarom ook niet voor niks van bijna elk gerecht dat ik hier de afgelopen weken heb gegeten, een foto gemaakt. En natuurlijk is dat niet alleen Indonesisch eten geweest, een lekkere steak gaat er namelijk ook echt wel in!

In het begin at ik erg vaak rijst, eigenlijk sowieso wel 2 à 3 keer per dag. Nu de weken voorbij vliegen, merk ik dat ik steeds meer behoefte begin te krijgen aan variatie in zowel ontbijt als avondeten. Vooral genoeg groentes binnen krijgen, is hier best een probleem. Als ik wil kan ik het makkelijk in de supermarkt halen, maar het is sneller om gewoon buiten de deur te eten, zeker als je lange dagen op school zit.

Je kan hier eigenlijk eten wat je wilt, van traditioneel Indonesisch eten tot Italiaans, Indiaas, Japans, Chinees, en zelfs Nederlands eten (poffertjes, nog niet geprobeerd). De prijzen voor een diner of lunch variëren van 0,50 cent (zo’n 7500 rupiah) tot 20 euro (300.000 rupiah). Hieronder een overzichtje aan foto’s van al het lekkere eten dat ik hier de afgelopen weken heb gegeten!

En dan nu het lijstje aan namen van deze lekkere gerechten (van links naar rechts)

Rib Eye Steak met baby beans en frietjes – Ayam Teriyaki & nasi putih – Fish&Chips – Ayam Bakar & nasi putih – Dim Sum – Ayam Keprek & nasi putih – Home made pancake – Udang Bakar & nasi putih – Lava cake & Vanille ijs – Nasi Goreng Sapi & Krupuk – Hamburgers – Tempeh, Rendang, Sapi & nasi putih – Vanille, Witte Chocola en Mango ijs – Telur, Bami & nasi putih – Ayam Manis & nasi putih – Udang Bakar & nasi putih – Mie Ayam – Mangga – Tenderloin Steak – Japanese Udon Noodles & Tempura Groente – Quesadillas met kip en kaas – Saté Ayam met satay sauce & nasi putih – Beef Lasagne – Lava cake – Brocolli Black Pepper Beef & nasi putih – Koreaanse BBQ – Bumbu Desa, Buffet met traditioneel Indonesisch eten.

Om nog een beetje een prijsindicatie te geven, voor een steak betaal je hier zo’n 8 à 9 euro (je hebt ze ook van 20 euro, dat is dan ook gelijk de beste). Een Indonesisch gerechtje ligt tussen de 0,50 cent en 4 euro. Koreaanse BBQ en Dim Sum zijn dan weer de duurdere diners (voor Indonesische mensen, in Nederland zijn deze prijzen nog steeds laag), daar betaal je tussen de 15 en 20 euro voor. Voor een heerlijk ijsje ben je 3 euro kwijt, maar dan krijg je ook echt enorm veel. En als je een lekker pizza of lasagna wilt, dan ben je tussen de 3 en 6 euro kwijt. Alles is dus eigenlijk spot goedkoop en dat is dan ook de reden dat je liever uiteten gaat of iets besteld, dan dat je zelf in de hitte uitgebreid gaat staan koken.

Een traditioneel gerecht dat ik nog graag wil proberen, is gudeg. Hier hoor ik mijn klasgenoten ook constant over, dus als Buddy hier volgende week is, gaan we dat zeker proberen. Verder heb ik ook al pempek gegeten, wat ook erg lekker was, ik ben alleen vergeten een foto te maken (moet je nagaan…).

Ik denk dat ik jullie voor nu wel weer genoeg lekkere dingen heb laten zien! Hopelijk hebben jullie weer met plezier dit berichtje gelezen en over 1,5 week krijgen jullie weer een verslagje (er staat namelijk heel veel op de planning).

Doei!!

Advertenties

3 reacties op ‘Makanan di Yogyakarta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s