Alweer ruim 2 maanden in Indonesië

Zo’n twee maanden geleden kwam ik aan op bandar udara Adisucipto di Daearah Istimewa Yogyakarta (’t vliegveld). Al heel veel mooie plekken bezocht, lekker gegeten, gefeest, rondgecrost op de scooter, paardgereden en bovenal genoten. Want ja stiekem word je dan toch wel een beetje verliefd op het land, het eten en de altijd vrolijke mensen! Toch ligt heimwee altijd op de loer en van tijd tot tijd slaat het genadeloos in, gelukkig bestaat er dan skype en is het al snel weer goed (moet je nadenken dat dit een aantal jaar geleden nog niet mogelijk was). School bevalt goed, de economische vakken gaan me gemakkelijk af, maar Indonesisch is pittig. Dat betekent dus veel oefenen ook al is dat af en toe nog lastig, want ja als ik als boele (buitenlander) formeel Bahasa Indonesia begin te spreken, dan wordt er al snel gelachen. Hier op Java spreken ze namelijk Javaans en daar versta ik dus geen woord van.

Alweer twee weken geleden dat Buddy weer naar huis vertrok en ik nu nog steeds terugkijk op een onvergetelijke week! We hebben heel veel bezocht, gewinkeld, scooter gereden, lekker gegeten en gedronken. Van Candi Borobudur, het Kraton, Fort Vredeburg en de Merapi Vulkaan tot aan het strand en de bioscoop (ja die hebben ze hier ook en nog mooier dan in NL). Nadat Bud weer naar huis ging, was het tijd voor serieuze praktijken, want de midterm exams kwamen eraan. Momenteel zit ik dus midden in de eerste week van mijn twee weken durende tentamenweek. Al vier tentamens gemaakt en nog 5 te gaan.

Na de tentamens begint er een nieuwe periode van 7 weken les en daarna hebben we de final exams. Maar voor nu ga ik eerst uitkijken naar 28 april, want dan ga ik lekker uitrusten op Bali samen met Annabel (mijn klasgenoot van TMA, zij studeert nu in Jakarta). En zodra ik weer terug ben van Bali, is mama er al en gaan we er twee hele leuke weken van maken!

Ik had in het begin nooit gedacht dat de tijd zo snel zou gaan, soms gaat het zelfs een beetje te snel. Maar het belangrijkste is dat ik lekker mijn eigen ding kan doen en het naar mijn zin heb! En voor degenen die twijfelen om ooit eens naar Indonesië te gaan, ik zeg zeker doen als je de kans krijgt, want het is een prachtig land!!!

Sampai jumpaaaa! (en foto’s komen de volgende keer weer)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s