Laatste dag in Yogya

Hé hallo lieve vriendjes en vriendinnetjes

De afgelopen 2 maanden ben ik gewoon dik afwezig geweest, omdat ik of geen zin had om te schrijven of te druk was met reizen en mensen die op bezoek kwamen. Dus daarom even een klein overzichtje van alle weekenden (23 april t/m nu)

22 & 23 april
Dit weekend hadden we een tripje met de universiteit en alle internationale studenten. We zijn naar Magelang geweest om daar het weekend door te brengen. Eten was er in overvloed en we werden hartelijk ontvangen door de dorpsbewoners die gamelan muziek voor ons speelden en maar al te graag aan ons uitlegden hoe je tempeh goreng maakt. Na al die gezelligheid was het tijd om vroeg naar bed te gaan, want de volgende ochtend zouden we om 4 uur vertrekken…om zonsopgang te bekijken. Nou slapen werd hem niet, want er was geen airco en we hadden bezoek van een aantal salamanders. Dus ’s ochtends vroeg op, met de bus naar de plek waar we de zonsopgang zouden gaan bekijken. Daar aangekomen, konden we nog een leuke wandeling omhoog gaan maken. Dan zakt de moed wel even in je schoenen als je niet hebt geslapen, nog niet hebt ontbeten en je conditie onder 0 is (oeps..). Anyway, de klim was het zeker waard en ik werd helemaal zen van het mooie uitzicht. Nadat we weer terug waren in het dorp en gegeten hadden, was het tijd om naar de Elo rivier te gaan. Want… we  gingen raften woehoooeee (hier keek ik al de hele week naar uit). Eerst lekker met 12 man proppen in een busje voor 6 man, bootje bovenop het dak en gaan. Jeylisa en ik kozen ervoor om met de jongens in een boot te gaan, want we wilden natuurlijk wel winnen (en dat deden we ook). Aan het einde helemaal kapot, maar een geslaagd weekend dus.

29 april t/m 1 mei
Mijn eerste bezoek aan BALI! Daar ontmoette ik ook Annabel, mijn klasgenootje uit Nederland, zij studeert in Jakarta. We hebben heerlijk gewinkeld, op het strand gelegen en cocktails gedronken.

2 mei t/m 15 mei
En toen mocht ik maandag 2 mei, mama gaan ophalen van het vliegveld. 2 weken heerlijk genieten met mijn mama! We hebben heerlijk gegeten, rondgelopen en ik ben zelfs voor het eerst met de transjogja (bus) door Yogya gegaan, dat was me ook een hele ervaring. Het eerste weekend met mama, zijn we gelijk naar Bali geweest. Daar zijn we ook gelijk de eerste dag keihard verbrand, dus de tweede dag zijn we maar op zoek gegaan naar een appartement. Ik begin namelijk maandag 27 juni met mijn stage op Bali. Door het zoeken naar appartementen hebben we ook gelijk een groot deel van Seminyak en Canggu gezien. Een leuk weekend dus! Omdat ik doordeweeks gewoon naar school moest, ging mama lekker zelf op pad en hoorde ik ’s avonds aan wat voor gevaarlijke praktijken ze had uitgespookt (geintje). Het 2e weekend zijn we met de trein naar Surabaya vertrokken. De stad waar mijn lieve omaatje is geboren. Op pad met 3 straatnamen en 2 oude foto’s van haar woonhuis, reden we door de stad. We hebben alledrie de straten bezocht, maar geen huis te bekennen. Dus oma opgebeld en toen bleek dat het huis in een gebied lag, waar wij niet konden komen, omdat het een beschermde wijk was voor de mariniers en hun gezinnen. Mijn oma heeft hier vroeger gewoond, omdat haar vader de havenmeester was. We hebben genoten in Surabaya, wat overigens wel totaal anders is dan Yogyakarta.
En toen was het alweer tijd voor mama om naar huis te gaan, we hebben 2 hele leuke weken gehad en zullen zeker nog een keer terug gaan in de toekomst!

19 mei t/m 30 mei
SURPRISEEEEE!!! Ja iedereen schrok zich kapot toen ik ineens terug was in Nederland. Al weken lang was ik stiekem aan het plannen om weer terug te gaan naar Nederland, zodat ik bij het Aquagala van Sophie kon zijn. En waarom dan niet gewoon lekker 10 dagen blijven. Dus deze periode heerlijk in Nederland geweest. Alle vrienden, familie en mijn lieve omaatje gezien. Heel veel erop uitgeweest en vooral uitgerust en genoten.

3,4,5 juni
Ik werd zo onderhand vaste klant op t vliegveld in Yogya, want de afgelopen weekenden ben ik alleen maar aan het reizen geweest. Dit keer werd het dus Jakarta, gezellig op bezoek bij Annabel, Zoë en Katinka. Mijn eerste indruk van Jakarta: wat een hoge gebouwen, waar zijn de scooters en jemig wat een file. Ondanks alle drukte, had ik gelijk een goed gevoel bij deze stad. Ik denk vanwege het moderne uiterlijk, de vele mensen en het echte stadse. En ja wat doe je als je in Jakarta bent? Juist, winkelen! En als je dan vraagt, hoeveel malls zijn er eigenlijk in Jakarta. En het antwoord is: uhm ja meer dan 60… Dan weet je dat Yogya gewoon een klein dorp is vergeleken met deze stad.
Annabel had al eerder verteld over Skybar, een grote bar ergens op het dak van een wolkenkrabber. Dus zaterdagavond met zijn allen opgetut, want je moest wel netjes een jurkje en hakken aan! Eenmaal boven, genoten van een enorm uitzicht op de stad en heerlijk mocktails. De volgende dag nog lekker ontbeten en daarna was het alweer tijd om terug te vliegen.

Vrijdag 10 juni
Yes zo blij als een klein kind sprong ik vrijdag 10 juni om 7 uur op mijn scooter, want ik ging paardrijden!! De rit ernaartoe duur zo’n 2 uur. Eenmaal aangekomen, merkte je gelijk dat we echt in een paardendorp aan waren gekomen. Bij binnenkomst was er een enorme renbaan waar ruiters aan het oefenen waren en er volop werd aangemoedigd. Verderop in het dorp lag Havana Horses, de stal waar we zouden gaan rijden. De eigenaresse is Nederlands, wat het natuurlijk extra gezellig maakte! Al snel mochten we de paarden uit de wei gaan halen. Bij de vraag wie de vierjarige ruin wilde rijden, zei ik natuurlijk geen probleem. Zijn naam was Jasper en tot voorkort was hij nog een hengst, er liepen namelijk 2 pasgeboren veulentjes van hem rond. Francis kreeg een ouder paardje en Anna en haar man zouden 2 grotere pony’s rijden. We leerden de paarden eerst beter kennen door wat grondwerk te doen en ze daarna te gaan poetsen. Eenmaal opgezadeld en klaar mochten we gaan opstappen en even een rondje rijden om aan elkaar te wennen. Wat dus wel even lastig was want de paarden werden bitloos gereden (even voor de leken onder ons, dus zonder zo’n ijzeren ding in hun mond). Al snel hadden we het onder de knie en konden we naar buiten. Midden door de sawa’s, de bergen in en met prachtig uitgezicht. We hebben 2 uur lang volop genoten! Na terugkomst op stal lekker de paarden afgespoeld en weer terug op de wei gedaan. Hierna terug naar Yogya gegaan, want we waren toch allebei erg moe!

17, 18, 19, 20 juni
Jeylisa en ik waren vorig weekend weer op Bali te vinden. In eerste instantie om lekker te gaan relaxen, want ja die tentamens zijn wel heel erg vermoeiend. Maar dit werd lekker rondcrossen op zoek naar appartementen voor Jeylisa, wat overigens helemaal niet erg is, want zo leerde ik de weg een beetje kennen. Conclusie, Jeylis komt gezellig bij mij in het complex wonen! Natuurlijk weer heerlijk gegeten op Bali en lekker gewinkeld (mijn nieuwe verslaving). En naar Finding Dory geweest, aanrader!! Ook nog even het nachtleven van Kuta geproefd, wat weer totaal anders is dan Yogya, omdat er hier veel meer boele lopen (buitenlanders).

Nu
En zo kwamen we maandag weer terug in Yogya. We hadden vorige week en deze week tentamens, die trouwens allemaal goed zijn gegaan. Ohja en ik was dinsdag jarig, nouja laten we zeggen dat ik het volgend jaar dubbel vier, want ik had gewoon een tentamen en geen zin om te gaan feesten. En dan is het vandaag vrijdag, heb ik bijna alles ingepakt, om half 2 mijn laatste tentamen, om 5 uur afscheidsdiner van Atma Jaya en vlieg ik om 9 uur naar Bali om daar de komende 4 maanden te gaan wonen.

4 maanden geleden ging ik naar Yogya met het idee, jemig wat duurt het lang voordat ik weer naar huis ga. Nu zit ik op de helft en denk ik, goh wel jammer om weg te gaan uit Yogya, maar tijd voor iets nieuws. En… ik weet nu dat ik 17 oktober weer definitief terug zal zijn in Nederland. Ik ben klaar om maandag te gaan beginnen met stage. En natuurlijk kijk ik uit naar Amber die over een weekje eindelijk aankomt op Bali. Gevolgd door mama, sophie, buddy, papa, jolanda, amber, richard en loïs. Ik ben blij dat mijn familie me komt vergezellen de hele zomer lang en ik ga jullie hopelijk de komende weken wat regelmatiger kunnen updaten over mijn nieuwe avonturen op Bali!

Liefs,

Emma

 

 

Advertenties